Vad upp stockholm matchande kontanter


vad upp stockholm matchande kontanter

beslutar att Kronobergs landsting får lov att införa förbud mot kontanter kan övriga landsting också vägra att ta emot sedlar och mynt. Vad tycker du om det du just läst? Larmet gällde ett personrån av en äldre kvinna i Brunnsparken i centrala Göteborg. Under åren som föregick det har gränsen stegvis flyttats nedåt från 12 5, till 5 0 och 2 5Att flytta ned gränsen till 50 euro kommer dock att påverka människors vardag på ett helt obeprövat och dramatiskt sätt, spår kritiker. Kortbetalning av säkerhetsskäl, flera butikskedjor och andra säljställen, till exempel KungSängen och alla Friskis Svettis anläggningar i Stockholm, har gjort sig av med kontanterna.

Det är alltså ett litet antal kunder som kan antas vägra betala med kort. Please enable JavaScript to view the comments. Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Butiksrån och överfall av privatpersoner minskar i takt med att kontanter försvinner. Skälet är framför allt ökad säkerhet personalen ska slippa hantera kontantkassor vid stängningsdags. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd. En av de starkaste kritikerna mot den nya italienska lagen är Företagarnas konfederation som representerar tusentals företagare inom tjänstesektorn. Det är oklart hur mycket pengar kvinnan rånads. Det ska finnas ett synligt anslag att man endast accepterar kort, och när du går in i butiken, ombord på bussen eller in på gymmet anses du ha accepterat denna betalningsform. Min fråga lyder - om du hade ett år på dig att tvätta 39 miljoner i 500-kronorssedlar, vad hade du gjort? Vem tjänar på det? Efter att kvinnan tagit ut pengar vid en bankomat i Göteborg så blev hon rånade på dessa, meddelar polisen.

Monti är en hängiven marknadsliberal, rådgivare åt storbanken Goldman Sachs och har suttit två perioder som EU-kommissionär. Spanien har redan slagit in på samma väg som Italien, i april införde man en begränsning på2 500euro för kontantbetalningar, precis som Italien för förra året. Från den 15 november är det bara ett av Handelsbankens nio kontor på Östermalm som hanterar kontanter. Förutom det har dock Italien fått bli experimentlandet där man ska prova hur befolkningen reagerar på att kontanter helt förbjuds. Det finns inga uppgifter om att kvinnan ska ha skadats, men jag är övertygad om att hon är rätt chockad med tanke på hennes ålder och omständigheter, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.


Sitemap